Menu

We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

agenda BW

Over mij

Weten wanneer ik
live aan het werk ben?

Bekijk de agenda

Donny van den Wildenberg

Als autodidact met een verleden in de graffiti wereld en als tatoeëerder zijn strakke lijnen en felle kleuren de basis van Donny’s werk.

Veelal beïnvloed door diverse popart artiesten zoals Andy Warhole, Claes Oldenburg en Robert Indiana.  Geïnspireerd door het werk van Salvador Dali, M.C. Escher en H.R. Giger hebben de doeken vaak een dubbele lading of diepere (politieke) betekenis. Enkele schilderijen hebben leuke anekdotes of vangen een moment van het individuele leven.

Donny verzorgt als cartoonist sinds de start van 2015 de wekelijkse spotprent “van Kunst tot Kritisch” in de Mooi Laarbeekkrant. Daarnaast zal er in 2016 rondom Sinterklaasfeest in Schijndel een magazine verschijnen met daarin zijn illustraties.
Ook live heeft Donny zijn sporen verdient. Op diverse markten als karikatuur tekenaar of het in beeld brengen van conferences.

Naast zijn werk als kunstenaar is het begeleiden van kinderen een grote passie van Donny. Zo is hij gastdocent kunst op het Montessori VMBO in Nijmegen en heeft hij al veel (kinder)workshops verzorgd in de regio. Een grote invloed op zijn visie is hoogleraar sir Ken Robinson.  “Het zo geweldig zijn als volwassenen dezelfde ongeremdheid in creativiteit hebben als kinderen hebben.”

Donny van den Wildenberg